10/11/2010

Meze:ish


Här kommer bilder på något vi lagade här i veckan. En tabbouleh, stekt halloumi, ljummen kikärtssallad och ångkokt morot. Här följer ingredienslista om nån känner sig sugen!

Tabbouleh
bulgur
bladpersilja
tomat, gurka, rödlök, olivolja och citronsaft.

Ljummen kikärtssallad
kikärter
lök
spiskummin
citronsaft
vitlök
bladpersilja
olivolja
stek lökarna i olja, tillsätt ärterna, värm och och blanda i spiskummin,  blada i hackad bladpersilja,citronsaft och olivolja, salta och peppra. Är även god kall.

Efterrätten blev till morgonen därpå då jag blev väckt av doften av apelsin och kanel. Efterrätt/frukost, varsågoda!

skiva apelsiner
strö över kanel
strö på hackade dadlar
turkisk yoghurt är gott till

1 kommentar:

  1. Ännu dadelsäsong? :) Måste prova desserten.

    / Suthie

    SvaraRadera