10/25/2010
Måndagens frukost
För att en jobbig måndag inte skall kännas alltför trist, kan man göra en deg på söndag kväll, låta degen jäsa i kylen över natten och grädda härliga små frallor till frukost! Måndagen känns mitt i allt inte alls lika jobbig. Passar även som lunchmacka bör påpekas. Fantastiskt enkelt och mycket, mycket gott. Helt klart en ny favorit! Brunchmaterial, absolut.
Receptet kommer från min surdegsidol Martin Johansson på Pain de Martin. Kanske jag äntligen ska våga mig på surdegsbak...snart. Tills dess bakar jag gärna mer av dessa.
Receptet på frallorna hittar du här.
God fortsättning på veckan, nu skall jag återgå till att bygga modell så jag blir klar i tid, för en gångs skull.
p.s. att jag stiger upp kl. 7.15 för att baka bröd en måndag morgon, händer så gott som aldrig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nam! Ser ljuvligt goda ut! :)
SvaraRaderasäkert mumsigt.:)
SvaraRaderaHar du förresten kollat hur enormt ubudet på surdegsbloggar är. Helt crazy.
Min gudmor ville att jag skulle skicka henne länken du visade som gjorde serier om surdegsfanatikerna. Jag minns inte adressen, tror du du kan skicke den ti mäj?
styrkekram