9/14/2012

a. som i avsked

idag är det avskedsmiddag för en god klasskompis som åker tillbaka hem. Skall äta god mat på restaurangen brevid skolan och skåla för vänskap.


fredagen till ära denna låt




9/12/2012

a. som i avokado

Man gör inte chokladmousse av avokado. Ändå är det "chokladmousse" jag gjort idag, inte påriktigt utan på låtsas. Jag ansvarar för kvällens dessert och det skall bjudas på raw food. Är inte helt säker på slutresultat men det var inte helt osmakligt.

 Idag bjuds det då alltså på mandel- och kokosflingkakbotten med en avokadoröra med kakao och dadlar i, serveras med färska hallon. Låter det som något du vill lyxa till vardagen med så hittar du receptet här.


9/10/2012

a. som i Aye

 September. Jag har plockat fram höstjackan och halsduken men Vasastan kryllar av unga tjejer med långa bara ben och folk som njuter va värmen. Har haft en kanonhelg med finlandsbesök, schnitzel, finfrukost på café, söndagsfika i solen, cykeltur, promend och reseplaner. ungefär i den ordningen.

Nu är flera biljetter bokade, tågbiljetter, flygbiljetter och konsertbiljetter, passligt utspridda över hösten. Nästa vecka bär det av till Bonnie Scotland för en vecka,  så mycket annat än flyg är inte bokade, vi får väl se vad vi hittar på. Fint ska det bli, det är jag säker på. Så mycket nytt att se och så mycket bekant att återuppleva. Ska gå upp för  berg och ner för långa smala kullerstensgator. Ska käka haggis, fish and chips och allt annat jag saknat de senaste fyra åren. Lyssna på min favorit dialekt och bara känna mig hemma.

Först ut är Edinburgh och Glasgow, sedan är det dags för flytt till gamla kvarter. Skall bli skönt att återvända till våra hoods där hela detta äventyr började.

Och dethär rocked my socks off. Shit pomfritt.