11/27/2011

marknadsmat

svenskarna älskar sina kladdkakor. helst med grädde. finns det ingen grädde blir minen besviken som på ett litet barn som får yllesockor i julklappspaketet.  Och så har vi det här med vilken bit som anses vara den bästa. För mången, mången är det mittbiten, den är oftast kladdigast och utan torra kanter.  Eller så är det  kantbiten, helst de i hörnen. "för de är ju bara godast, knapriga , inte alltför kladdiga"... (och så ska den ju helst vara större än någon annans bit.)

 Men hur gör man då kakan inte bakas i långpanna utan i en rund form, vilken bit är då "bäst"? Nöjer dom sig då med den bit man ger dem utan invändningar och ett " jaa, jag skulle hellre ha DEN biten". 
7 timmar på skolans julmarknadscafé och det här är dagens funderingar, inte min thesis proposal som jag nu har fyra dagar på mig att skriva klart, nix. svennens kladdkaksvanor . inte jätterelevant precis. 

Men ska klistra på bästa kundbetjänarminen imorgon igen och servera svultna besökare ytterligare 400 bitar kladdkaka utan grädde.

1 kommentar: