1/02/2011

funkar alla dagar om året

Annandag jul serverades detta hemma hos familjen. pannacottan har blivit en favorit, den är inte så söt som mina andra pannacottor brukar vara. Man kan också använda naturell yoghurt och koka upp en vaniljstång i grädden istället för att använda vaniljyoghurt.

Vaniljyoghurtpannacotta & äppelkompott

4 dl grädde
3 dl vaniljyoghurt
1/2- 1 dl socker (jag använde äkta vaniljsocker, för dom svarta prickarnas skull)
3 st gelatinblad blötläggs i kallt vatten, krama ur bladen före du lägger i dem

koka upp grädden med sockret, ta av kastrullen från plattan. vänd i yoghurten och de blötlagda urkramade gelatinbladen.Häll upp i nätta koppar eller glas. Ställ i kylen minst 4 timmar eller över natten. Servera med valfri toppning.

Äppelkompott

1 äpple
smör till stekning
1/2-1 dl konjak
1 dl socker
1 msk honung

hacka äpplet fint i små,små tärningar. stek i rikligt med smör. det blir godare så. häll i konjak, socker och honung. Låt koka ihop. Häll över den stelnade pannacottan. Servera direkt.

Nu ska här bakas pitabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar